Zonnebank

Zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen heeft 1 zonnebank. Deze zonnebank word niet alleen maar gebruikt om bruin te worden. Je kunt de zonnebank ook gebruiken om je te wapenen tegen een (opkomende) winterdepressie. Zonlicht heeft namelijk veel positieve effecten op je gezondheid en je gemoed. Echter, wees altijd alert, want verbranden is slecht voor je huid en gezondheid. Het is verboden om kinderen mee te nemen naar de ruimte met de zonnebank.

De zonnebank is toegankelijk voor iedereen boven de 18 jaar en ouder.

Reserveren kan aan de kassa of via 0346-266851

 


Openingstijden zonnebank 't Kikkerfort Breukelen

Dag Openingstijden
Maandag en woensdag 07.00 – 21.00 uur
Dinsdag en donderdag 09.00 – 21.30 uur
Vrijdag 09.00 - 20.30 uur
Zaterdag en zondag 09.00 – 15.00 uur

 

Ga je voor het eerst onder de zonnebank? Vraag dan bij de kassa een formulier. Aan de hand van dit formulier bepalen we je huidtype. Dit is weer belangrijk voor je gezondheid.

 

Voordelen zonnebank

  • Een betere doorbloeding: één keer per week een kleine dosis zonlicht stimuleert een groot aantal lichaamsprocessen. Zowel de doorbloeding van de huid en spieren, als verschillende klierfuncties worden verbeterd.
  • Vitamine D: zonlicht is verantwoordelijk voor de aanmaak van Vitamine D. Deze vitamine is onmisbaar voor sterke botten, maar verkleint (volgens de wetenschap) ook de kans op borst- en prostaatkanker, MS, huidaandoeningen en depressies.
  • Daarbij heeft zonnen een ontspannende werking en de warmte is van rustgevende invloed. Door regelmatig te relaxen ben je minder vatbaar voor andere ziektes.